Els més petits viatgen al passat de l'Eixample

12.05.14 |

Finestres de la memòria ha organitzat una particular viatge al passat per a diverses escoles de la Dreta de l’Eixample. Nens i nenes de cicle mitjà de primària han pogut anar a “cal retratista” tal i com es feia antigament, i han pogut fotografiar-se amb una càmera de plaques, amb l’atrezzo i el temps d’exposició necessari. Tot seguit han après a revelar la fotografia en un laboratori.

L’activitat es desenvolupa en el marc de l’exposició Tal com érem. Retrats de veïns i veïnes de la Dreta de l’Eixample, entre l’11 de març i el 25 d’abril de 2014.

Els alumnes visiten l’exposició per conèixer els diferents  tipus de retrats antics i tot seguit es divideixen en grups per apropar-se a les tècniques fotogràfiques antigues i posar en valor la laboriositat de la fotografia d’altres èpoques. Alhora, descobreixen com eren les famílies en el passat i altres aspectes de la història de la Dreta de l’Eixample.  El resultat: un recull de fotografies de nens i nenes del segle XXI fetes per ells mateixos amb la tècnica del principis del segle XX.

 

A continuació, us presentem les fotografies resultants de les activitats amb les escoles:

 

Created with flickr slideshow.

 

Created with flickr slideshow.

 

Created with flickr slideshow.

 

Created with flickr slideshow.

Tornar a projectes

On som

Centre Cultural La Casa Elizalde
València, 302
08009 Barcelona
T. 934 880 590
F. 934 875 275

finestres@finestresdelamemoria.org
casaelizalde@casaelizalde.com

www.casaelizalde.com

Centre Cultural la Casa Elizalde