Les fotògrafes perdudes de Barcelona

06.07.17 |

L’ exposició ‘Les fotògrafes perdudes’ al Centre Cívic Can Basté mostra fotografies de la ciutat de Barcelona de les fotògrafes Milagros Caturla i Gloria Salas Bulbena.

L’any 2001, el turista nord-americà Tom Sponheim va anar a voltar pels Encants de Barcelona i va acabar comprant-hi un centenar de negatius del que semblaven vistes urbanes de la ciutat. Quan els va revelar, ja de tornada a Seattle, va adonar-se que eren imatges fetes amb molt talent i molta cura, i va crear una pàgina de Facebook per difondre-les i intentar trobar-ne l’autor. Va tenir la sort de topar amb Begoña Fernández Díez,
que va passar un temps investigant i va descobrir la persona darrere de les fotografies: 
Milagros Caturla.

Caturla ha estat anomenada la “Vivian Maier catalana”, en referència a una dona de Chicago que va passar tota la vida fent fotografies sense que ningú ho sabés. A l’exposició hi podreu veure instantànies fetes amb una Leica M2 o una Ikoflex i dels anys cinquanta o seixanta: hi ha infants, festes populars i molt de gust per als detalls i l’expressivitat.

Les instantànies de Milagros Caturla s’acompanyen d’una selecció d’imatges d’una altra gran fotògrafa, Gloria Salas Bulbena. Amb un gran gust per la composició, algunes de les seves imatges tenen tant contrast que s’acosten a la pintura abstracta.

Les fotògrafes perdudes de Barcelona’ es pot veure al Centre Cívic Can Basté fins al 15 de juliol, l’entrada és lliure. Us la recomanem!

 

 

Tornar a notícies

On som

Centre Cultural La Casa Elizalde
València, 302
08009 Barcelona
T. 934 880 590
F. 934 875 275

finestres@finestresdelamemoria.org
casaelizalde@casaelizalde.com

www.casaelizalde.com

Centre Cultural la Casa Elizalde