Què és Finestres de la memòria?

Què és finestres de la memòria

Finestres de la memòria és un projecte d'interacció social impulsat pel Centre Cultural La Casa Elizalde per recuperar la memòria històrica de la Dreta de l’Eixample i per reforçar la identitat del barri. El mitjà per aconseguir-ho és la creació d’un fons fotogràfic col•lectiu cimentat en les aportacions d’imatges dels diferents agents del territori: veïns, institucions, associacions, comerciants, escoles, etc.

L’objectiu és obrir una nova línia de treball que integri projectes d'acció ciutadana i diverses activitats culturals al centre vinculades al projecte, com exposicions, conferències o tallers especialitzats. Aquesta innovadora iniciativa neix amb la premissa de recuperar els vestigis gràfics del passat del barri mitjançant les noves tecnologies, i donar pas així, a la primera xarxa interactiva de La Casa Elizalde i a una gran eina cultural i educativa a l'abast de tothom.

Què és finestres de la memòria

Per aconseguir-ho necessitem la col·laboració de tots. Participa i comparteix les teves fotografies... Aquelles imatges que evoquen la mirada d'altres èpoques, finestres que s'obren al passat; fotografies que ens acompanyen al llarg de la vida i que, sovint, romanen desades en àlbums o calaixos. Imatges que ens ajuden a explicar-nos qui som. Petits tresors heretats de generació en generació que amaguen relats ja oblidats. Ajuda'ns a recordar. Entre tots reconstruirem la memòria de la Dreta de l'Eixample!

Comparteix les teves fotografies

Registra't i contribueix a la recuperació de la memòria gràfica de la Dreta de l'Eixample. Amb la teva col·laboració construirem de forma conjunta un arxiu fotogràfic, amb imatges anteriors a l'any 1980 i de qualsevol àmbit temàtic que ens ajudaran a comprendre millor el barri, la seva història i la seva realitat.

Puja les teves fotografies