De la casa als carrers. Mapa social de l’Eixample durant la Transició

15.06.17

Des del 25 de maig i fins al 21 de juliol de 2017 podeu visitar al Centre Cultural La Casa Elizalde la nova exposició de Finestres de la memòria: 'De la casa als carrers. Mapa social de l’Eixample durant la Transició'. Aquesta mostra, comissariada per l'Observatori de la Vida Quotidiana, ofereix un recull més de 100 fotografies que han cedit veïns i veïnes de l’Eixample, entitats i reporters gràfics professionals.

Resseguint el fil d’una sèrie d’esdeveniments concrets a banda i banda de l’Eixample durant la dècada de 1970, l’exposició planteja una reflexió visual sobre els contrastos, les ruptures i les continuïtats socials i polítiques de l’anomenada Transició a la ciutat de Barcelona.

La mostra permet configurar una particular cartografia social que aborda temes com la recuperació reivindicativa del carrer, els conflictes socials, la reorganització veïnal, els nous batecs culturals i també les pervivències del franquisme més enllà del dictador. Al mateix temps, es proposa un treball de rescat de la memòria gràfica domèstica d’aquells i d’aquelles que van viure en primera persona les transformacions d’un temps no tan llunyà en que va canviar la llum. 

 

Horari d'exposicions

De dilluns a dissabte de 10 a 13h i de 16 a 21h

Dissabtes de juliol a la tarda tancat

Tornar a esdeveniments

On som

Centre Cultural La Casa Elizalde
València, 302
08009 Barcelona
T. 934 880 590
F. 934 875 275

finestres@finestresdelamemoria.org
casaelizalde@casaelizalde.com

www.casaelizalde.com

Centre Cultural la Casa Elizalde