Exposició

125 anys del Col·legi Sagrat Cor-Diputació

Dates
09.10.2013 — 31.10.2013
Comissariat
Col·legi Sagrat Cor-Diputació
Descàrregues
Segueix l'exposició
#125anyssagratcordiputació
Comparteix a
Introducció

L’escola Sagrat Cor Diputació celebra enguany 125 anys de tasca educadora i de presència al barri. Les religioses del Sagrat Cor es van instal•lar en un edifici, que, en els seus orígens, era un taller d’arts decoratives, i el van transformar en una escola acollidora i familiar, arrelada en el seu entorn i que ha educat moltes generacions d’alumnes ben diversos, amb un tarannà obert, reflexiu, compromès i transformador, amb entusiasme per la vida i responsabilitat ben fonamentada.
Ho veiem clarament en aquestes fotografies antigues: s’educaven totes les dimensions de la persona (des de l’excel•lència acadèmica, passant per la dimensió transcendent de la persona, fins a l’activitat física i esportiva, que era fonamental, i també el teatre); l’educació incorporava activitats lúdiques (els anomenats “días de asueto” eren dies d’esbarjo) i era molt important la participació de la família (en els “dies de fira” hi col•laboraven les famílies).

Tot plegat, 125 anys d’il•lusió educadora, que continua viva i assumint els nous reptes de la realitat dels infants i joves d’avui.

Obra exposada