Activitat — Finestres

10 anys de Finestres de la memòria

Aniversari dels germans Sardà

Participa-hi!

Fa 10 anys que el Centre Cultural La Casa Elizalde va impulsar el projecte Finestres de la memòria. Un projecte que pretén potenciar la comunitat veïnal i reforçar la identitat i el sentiment de pertinença al barri de la Dreta de l’Eixample. Per establir aquesta comunicació i vincle amb els veïns i veïnes es va idear la proposta de crear de forma col·lectiva un fons fotogràfic digital que s’alimentés de les fotografies de la gent del barri i de totes aquelles entitats i associacions que en formen part. D’aquesta manera, entre tots i totes, hem anat construint un arxiu d’imatges de caire familiar i íntim que retrata la vida quotidiana i a la vegada les transformacions del barri i de la ciutat.

Durant aquests 10 anys, hem treballat conjuntament amb col·laboradors, com fotògrafs, historiadors, teòriques de la fotografia, talleristes, mestres, comerciants, veïns i veïnes, per dur a terme activitats diverses dirigides a tot tipus de públic. Tallers, conferències, itineraris i exposicions que ens permeten enriquir el fons amb lectures i mirades diferents.

Actualment seguim treballant amb el convenciment de que, mitjançant la cura d’aquest fons fotogràfic de creació col·lectiva, estem contribuint en la recuperació de la memòria històrica del barri.