Activitat — Finestres

10 anys de la 1a exposició de Finestres

#10AnysFinestres

Just fa 10 anys que el projecte Finestres de la memòria presentava la seva primera exposició ‘Botigues amb molta història‘, dedicada als comerços i botigues de tota la vida del barri de la Dreta de l’Eixample. Ara que celebrem els 10 anys del projecte, recordem aquesta primera exposició i a la vegada volem posar en valor els comerços de proximitat i les persones que s’esforcen per tirar endavant el seu negoci.

L’arrelada tradició comercial de la Dreta de l’Eixample arrenca amb el naixement del mateix Eixample. El barri, que inicialment va acollir diverses implantacions industrials, va desplaçar la seva activitat econòmica progressivament, focalitzant-la en els sectors comercial i empresarial. Fruit d’aquesta transformació, trobem avui dia botigues úniques amb una gran història i tradició familiar al darrere que han dotat la zona d’una personalitat pròpia. Botigues centenàries, farmàcies, colmados o fleques que han sobreviscut al pas del temps generació rere generació; establiments que han sabut mantenir la seva aura inicial, ja sigui per l’arquitectura, la decoració o la singularitat dels seus productes.

Totes, referents importants de la vida del barri, espais de trobada i d’intercanvi, i elements essencials del seu paisatge. D’altres han desaparegut i només en conservem el record a través del testimoni de les imatges.