Activitat — Fem barri

125 Anys del Col·legi Sagrat Cor-Diputació

Sagrat cor web2.jpg

9 d’octubre a les 19.30 h

Enguany el Col·legi Sagrat Cor-Diputació celebra els 125 anys de la seva fundació. La Casa Elizalde, amb el projecte Finestres de la memòria, acollirà l’exposició fotogràfica “125 anys del Col·legi Sagrat Cor-Diputació”.

Durant el segle XIX, l’opinió general encara era que les dones no necessitaven estudiar ni realizar treballs que requerissin reflexió o intel·ligència. Com a pionera, la visió de Sofia Barat va ser que la Congregació del Sagrat Cor havia de dedicar-se a la formació i educació de la joventut femenina. En el seu projecte educatiu donava molta importància a l’hàbit de reflexionar, de descobrir i sobretot, de ser crítiques amb la realitat que ens envolta. Aquesta visió continua estant vigent a les escoles del Sagrat Cor.

L’exposició es composa d’imatges que evoquen l’escola d’altres temps; una oportunitat per veure com eren les aules, la vida a l’escola, la rutina de les nenes, els materials pedagògics que s’usaven, l’esport com a eina d’interacció social, les diversions i celebracions típiques de l’època, entre d’altres situacions quotidianes.

Inauguració de l’exposició i lliurament de premis del Segon concurs de relats Fotografies que parlen
Comptarem amb la presència de Teresa Iribarren, del Col·legi Sagrat Cor, i hi haurà una interpretació musical a càrrec del Quartet de Clarinets de l’Escola Municipal de Música de l’Eixample Joan Manuel Serrat. Durant l’acte es lliuraran els premis del Segon Concurs de relats Fotografies que parlen.