Activitat — Finestres recomana

Art, Conflicte i Memòria

#Finestresrecomana

Et recomanem que facis una ullada al programa d’activitats ‘Art, Conflicte i Memòria‘ que ha organitzat el MNAC i que s’expandeix per diferents espais de la ciutat. Aquí et deixem dues propostes:

Dimarts 15 de juny, al Centre Cívic Golferichs, Lourdes Delgado impartirà la conferència ‘Margaret Bourke-White i les fotografies de la Guerra Civil fetes per dones’. Margaret Bourke-White va ser la primera corresponsal de guerra a qui van permetre incorporar-se a l’exèrcit nord-americà. A partir de les seves fotografies documentant un refugi de Barcelona, Lourdes Delgado ens explicarà el resultat de la seva investigació i ens aproparà a la figura d’aquesta fotoperiodista sorprenent i lluitadora.

Divendres 18 de juny a les 20 h a La Casa Elizalde es podrà veure l’espectacle ‘Molotov. Vida i mort de Cipriano Martos Jiménez, militant antifranquista’. Un colpidor muntatge basat en el llibre Caso Cipriano Martos del periodista Roger Mateos, on es reconstrueix la història d’aquest militant antifranquista mort el 1973. Després de l’èxit de Mort a les cunetes (Premi al Millor espectacle i al Millor actor a la Mostra de Teatre de Barcelona), l’actor igualadí Joan Valentí i David Pintó s’alien de nou per homenatjar les víctimes de la repressió franquista.