Activitat — Finestres recomana

Auschwitz avui, 75 anys després

Diumenge 26 de gener de 2020

El diumenge 26 de gener se celebra la Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust, amb motiu d’aquesta data, el Born CCM proposa activitats de reflexió i diàleg sobre la significació de l’Holocaust per al present.

 Els diferents actes de la jornada “Auschwitz avui, 75 anys després” proposen connectar tots aquests punts per construir un discurs de memòria on es faci lloc a les absències i alhora també permeti pensar i combatre el retorn de l’autoritarisme al món. Es tracta doncs, d’encarar contradiccions i afrontar veritats doloroses.

La jornada tindrà lloc al CCM, i comptarà amb taules rodones amb personalitats del món de la cultura i l’activisme, com ara Xavier Antich, Marta Marín-Dòmine, Rosa Toran o Arnau Pons. Un taller de lectura de fotografies d’arxiu d’Auschwitz i d’altres imatges de Francesc Boix a partir del dibuix. Amb Oriol Hernando. I la projecció de la pel·lícula No m’importa que passem a la història com uns bàrbars (2018), del director romanès Rade Jude.

Aquesta jornada inaugura la programació impulsada per la Regidoria de Memòria Democràtica per commemorar el 75è aniversari de l’alliberament dels camps nazis, que es desenvoluparà al llarg dels propers mesos d’abril i maig.