Activitat — Finestres

Botigues amb molta història

imperial2.jpg

Del 25 d’octubre a l’11 de novembre de 2011

La Dreta de l’Eixample és un dels barris més emblemàtics i cèntrics de la ciutat de Barcelona. La seva situació privilegiada i el seu passat modernista conviden a passejar pels seus històrics carrers, admirar els seus edificis o gaudir de la comoditat de comprar en la gran quantitat de botigues que conformen el potent eix comercial Cor Eixample, centre de dinamisme econòmic i de projecció comercial de la ciutat.

Aquesta arrelada tradició comercial de la Dreta de l’Eixample arrenca amb el naixement del mateix Eixample. El barri, que inicialment va acollir diverses implantacions industrials, va desplaçar progressivament la seva activitat econòmica, tot focalitzant-la en el sector comercial i empresarial. Fruit d’aquesta transformació, trobem avui dia botigues úniques, amb una gran història i tradició familiar al darrere i que han dotat la zona d’una personalitat pròpia. Establiments centenaris, farmàcies, botigues de queviures o fleques que han sobreviscut al pas del temps generació rere generació. Establiments que han sabut mantenir la seva aura inicial, ja sigui per la seva arquitectura, la seva decoració o la singularitat dels seus productes… Tots ells, referents importants de la vida del barri i elements essencials del seu paisatge. Altres, malauradament han desaparegut i només conservem el seu record a través del testimoni mut de les imatges.

Presentem un recull de fotografies de comerços de la Dreta de l’Eixample que formen part de la fototeca de Finestres de la memòria. Una exposició per descobrir la important tradició comercial de la Dreta de l’Eixample, amb fotografies antigues que ens fan reviure el món del comerç en altres èpoques.

Exposició del 25 d’octubre a l’11 de novembre de 2011.

Acte de presentació: dimarts 25 d’octubre de 2011 a les 19.30 h