Activitat — En Primera Persona, Finestres

En primera persona: Srs. Mas i Soler

Dijous passat vam poder conversar amb Joan Mas i Maria Antònia Soler, matrimoni vinculat a l’Eixample i amb el projecte de Finestres de la memòria des del seu inici. Ens va fer especial il·lusió poder estar una estona amb ells i que ens expliquessin la seva vida a travès de les imatges cedides al fons fotogràfic de Finestres.

Joan Mas Marsell (Barcelona, 1924) i Maria Antònia Soler Isanda (Barcelona, 1931) es van conéixer a la Granja Soler i Julià que tenia la família de la Maria Antònia al Passeig de Gràcia. A partir de l’any 1949 van començar a festejar i al cap de dos anys es van casar.  Aquest any celebren els 70 anys de casats!

En Joan Mas ens va explicar alguns moments importants que recorda de la seva infància, com per exemple com es va veure involucrat en el bombardeig de la Gran Via de Barcelona, al costat del Coliseum, l’any 1938. A ell no li va passar res, però com que es trobava per allà aprop va haver d’ajudar a rescatar persones ferides i a retirar els cossos de persones mortes a causa del bombardeig.

També ens va explicar que des de ben jove, amb 10 o 12 anys, va començar a treballar al negoci familiar, junt amb el seu germà Carles. El pare va morir i ells junt amb la seva mare, van fer-se càrrec del negoci familiar, una empresa que venia productes de la neteja, com el conegut ‘Arena Diamant’.

Maria Antònia, ens explicava que va estudiar per ser bibliotecària a l’Institut Montserrat, al c/Copèrnic. Però quan es va casar ja no va excericir i es va dedicar a cuidar dels seus fills, Maria Teresa, Marta, Anna i Joan.
També recorda que Salvador Espriu, client habitual de la granja dels pares, li va escriure un poema com a regal pel seu casament. Ens explicava que a la granja era conegut com el ‘pessetero’ perquè sempre deixava 1 pesseta de propina, que en aquella època, era molt!

Aquí trobaràs algunes de les fotografies cedides per la família Mas i Soler.