Activitat — Fem barri

Fira Modernista de Barcelona

solocamara.png

Festa Major de la Dreta de l'Eixample

Un any més, Finestres de la memòria serà present a la Fira Modernista de Barcelona, organitzada en el marc de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample durant els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny de 2014, al carrer Girona, entre els carrers València i Mallorca.

Al nostre estand trobaràs un autèntic fotògraf minuter, que ens descobrirà com eren les fotografies de carrer de finals del segle XIX i primera meitat del XX, analògiques i revelades a l’instant.

Els fotògrafs minuters van constituir un autèntic fenomen en aquesta època i van proliferar en espais emblemàtics de les ciutats. S’anomenaven així perquè eren capaços de captar i revelar una fotografia dins la seva càmera, que contenia un petit laboratori en el seu interior. Així, en pocs minuts (i d’aquí li ve el nom) lliuraven la fotografia als clients. La fotografia minutera era més assequible que la fotografia d’estudi i va permetre que les classes menys adinerades també poguessin accedir a fer-se un retrat.

Gaudeix també d’altres actes de la Festa Major a La Casa Elizalde:

 

Conferència sobre La fàbrica Elizalde
Divendres 30 de maig a les 19.30 h
Enguany fa 100 anys que el primer automòbil va sortir de la fàbrica Elizalde. Aprofita aquesta efemèride per descobrir la història d’una indústria pionera al nostre país.
A càrrec d’Antonio Capella Elizalde, Manuel Garriga i Roberto Ors
Organitzat per la Fundación Elizalde, Cor Eixample i l’Institut Municipal de Paisatge Urbà

Visita guiada a La Casa Elizalde, una història per descobrir
Dissabte 31 de maig a les 11 h
La Casa Elizalde es va construir l’any 1895 a l’Eixample barceloní com a residència familiar dels Elizalde, dedicats a la indústria automobilística. Descobreix la història d’aquest palau urbà, propi de la poderosa burgesia del moment, que l’any 1983 es va convertir en un dels primers centres culturals municipals de la ciutat.

Consulta el programa de Festa Major i Fira Modernista 2014