Activitat — Finestres

Fotoconnexió premia l’exposició ‘Una càmera pròpia. Dones i pràctiques fotogràfiques’

Exposició de Finestres de le memòria

L’associació de fotografia Fotoconnexió ha premiat l’exposició ‘Una càmera pròpia. Dones i pràctiques fotogràfiques‘ produïda per Finestres de la memòria i comissariada per Núria F. Rius i Lourdes Delgado.
L’exposició es va poder veure de setembre a octubre de 2019 a La Casa Elizalde i mostrava, entre altres materials i documentació d’arxiu, fotografies cedides per dones fotògrafes, tant amateurs com professionals vinculades amb l’Eixample.

El Premi Iniciativa Fotogràfica de l’Any valora l’aportació d’una nova mirada en l’anàlisi del paper de les dones en la cultura fotogràfica, i la reivindicació de la superació de les categoritzacions tradicionals tant de gènere com de pràctiques, i es planteja una aproximació historiogràfica més integradora del paper de la dona en aquest àmbit.

Des de Finestres de la memòria volem donar les gràcies per aquest premi i agraïr de nou totes les persones que van participar en el projecte i hi van col·laborar, des de les comissàries Núria i Lourdes, a totes les dones i famílies de l’Eixample que van cedir-nos les seves fotografies, totes les institucions i entitats que hi van col·laborar i tot l’equip de dissenyadors i equip tècnic de La Casa Elizalde.