Activitat — Fem barri

Fotografies minuteres a la Fira Modernista de Barcelona

IMG_9987-copia.jpg

Festa Major de la Dreta de l'Eixample

Finestres de la memòria ha estat present a la Fira Modernista de Barcelona, del 30 de maig a l’1 de juny de 2014,  promovent entre veïns i veïnes del barri la participació en la recuperació de la memòria històrica de la Dreta de l’Eixample. Han estat moltes les persones que, generosament, durant aquests dies han ofert fotografies del seu fons familiar per tal de compartir-les al fons de Finestres de la memòria. Sense elles, aquest projecte no seria possible

Durant els dies de la Fira Modernista l’estand va mostrar la fotografia de carrer de finals del segle XIX i primera meitat del XX, amb una autèntica fotògrafa minutera. Els visitants han descobert la tècnica emprada en els retrats de carrer d’abans, fotografies que es realitzaven amb una càmera fosca que incorporava un petit laboratori i permetia obtenir les fotografies a l’instant.

Si has estat a la Fira Modernista i t’has fet un retrat amb la càmera minutera, busca la teva fotografia. La pots descarregar, imprimir o compartir a les  xarxes socials.