Activitat — Finestres

Inauguració de l’exposició ‘De la casa als carrers. Mapa social de l’Eixample durant la Transició’

FINESTRES DE LA MEMÒRIA - copia.jpg

Dimarts 25 de maig de 2017

Finestres de la memòria presenta una nova exposició ‘De la casa als carrers. Mapa social de l’Eixample durant la Transició’, que s’inaugurarà el 25 de maig al Centre Cultural La Casa Elizalde. Una mostra que recull més de 150 fotografies de veïns i veïnes de l’Eixample, entitats i reporters gràfics professionals.

Resseguint el fil d’una sèrie d’esdeveniments concrets a banda i banda de l’Eixample durant la dècada de 1970, l’exposició planteja una reflexió visual sobre els contrastos, les ruptures i les continuïtats socials i polítiques de l’anomenada Transició a la ciutat de Barcelona.

La mostra permet configurar una particular cartografia social que aborda temes com la recuperació reivindicativa del carrer, els conflictes socials, la reorganització veïnal, els nous batecs culturals i també les pervivències del franquisme més enllà del dictador. Al mateix temps, es proposa un treball de rescat de la memòria gràfica domèstica d’aquells i d’aquelles que van viure en primera persona les transformacions d’un temps no tan llunyà en que va canviar la llum. L’exposició, comissariada per l’Observatori de la Vida Quotidiana, es podrà visitar fins al 21 de juliol al Centre Cultural La Casa Elizalde.