Activitat — Finestres

Inauguració de l’exposició ‘Paisatges interiors. Les cases de la Dreta de l’Eixample’

_MG_9658.JPG

Més d’un centenar de persones van assistir ahir a la inauguració de l’exposició ‘Paisatges interiors. Les cases de la Dreta de l’Eixample’, realitzada en el marc de Finestres de la memòria a La Casa Elizalde. L’exposició compta amb una trentena de fotografies antigues de les cases de la Dreta de l’Eixample des de la perspectiva dels seus interiors, amb imatges que ens traslladen a la forma de vida dels habitants, més enllà de l’arquitectura.

L’acte va comptar amb la presència Xavier de Gispert, Conseller de Cultura i Comerç del Districte de l’Eixample, M. Àngels Bassols, Directora de la Biblioteca Sofia Barat, Carmen Izquierdo, Presidenta de l’Associació de Comerciants i Professionals Cor Eixample, Josep M. Bacardit, de l’Associació de Veïns Dreta de l’Eixample, Elvira Roca-Sastre, veïna que va viure a la Pedrera i Míriam Alcaraz, Directora del Centre Cultural La Casa Elizalde.

La vetllada va estar amenitzada per la música d’Ala Voronkova i Guerassim Voronkov i va esdevenir un punt de trobada per veïns i veïnes on compartir anècdotes, records i vivències. Un dels moments més emotius de la vetllada va ser quan Elvira Roca-Sastre, veïna del barri que va passar la seva infància a la Pedrera, va explicar els seus records: com jugava amb les seves amigues entre les famoses xemeneies de l’edifici gaudinià o com la família es preguntava com podien viure en un edifici tant estrany, sense línies rectes.

En el marc de la inauguració es van atorgar els premis del primer concurs de relats ‘Fotografies que parlen’. El primer premi va ser per al relat ‘Puc veure’t‘, de Marta Gomà, el segon va ser per al relat ‘El gat de la casa‘ de Maria Sendrós i el tercer premi, per al relat ‘Aparadors de Santa Eulàlia‘, de M. Carme Farreres.