Activitat — Amb les escoles

La il·lusió del 3D. Taller de fotografia estereoscòpica

_MG_4997.JPG

Finestres i les escoles

Els alumnes de cicle mitjà d’educació primària de diverses escoles de la Dreta de l’Eixample han participat en l’activitat La il·lusió del 3D. Taller de fotografia estereoscòpica per tal de conèixer com era antigament la fotografia en tres dimensions. La fotografia estereoscòpica crea la il·lusió de profunditat a partir de dues imatges 2D gairebé iguals, utilitzant un visor especial. Aquesta tècnica va ser molt apreciada històricament ja que permetia aconseguir imatges amb una gran sensació de realisme. Es van utilitzar sobretot per captar escenes de viatges i de festivitats populars al carrer. La fotografia estereoscòpica es basa en el principi de la visió humana, cada ull rep una imatge i el cervell s’encarrega d’unir-les creant l’efecte de relleu.

En el taller els estudiants han posat en pràctica aquesta tècnica realitzant autèntiques fotografies estereoscòpiques, ambientades en les festes de Carnestoltes. Han utilitzat una càmera de plaques estereoscòpica, que requereix d’una posa llarga i el revelat posterior en el laboratori fotogràfic.

L’activitat ha estat organitzada en el marc de l’exposició A festes em convides! Celebracions populars als carrers de l’Eixample que es pot visitar a La Casa Elizalde fins el 15 de maig de 2015.