Activitat — Fem barri, Finestres

Paisatges interiors. Les cases de la Dreta de l’Eixample

197.jpg

Del 6 al 23 de novembre de 2012

Properament, del 6 al 23 de novembre de 2012, podreu visitar l’exposició Paisatges interiors. Les cases de la Dreta de l’Eixample a La Casa Elizalde, una mostra de fotografies antigues de les cases de la Dreta de l’Eixample des de la perspectiva dels seus interiors, amb imatges que ens apropen a la vida dels seus habitants, més enllà de l’arquitectura.

El barri de la Dreta de l’Eixample era el primer que es construïa, un cop aprovat el Pla d’Ildefons Cerdà l’any 1.860. Ben aviat va ser un barri auspiciat per la burgesia, amb molt espai per construir grans habitatges i amb nous passeigs que permetien el lluïment i l’esbarjo. Les cases, palauets urbans o cases de veïns, esdevenien un símbol de la posició social de la família. El bon moment econòmic i l’esclat del modernisme van ser els factors que desencadenaven la construcció del barri que avui coneixem.

La casa es projecta cap a l’exterior però, a partir del tombant de segle, l’arquitectura posa l’accent cap a l’interior, construeix nous ambients de la quotidianitat. L’espai interior es carrega de simbolisme, referent a la història de la pròpia família, amb multitud de records i objectes evocadors de gustos i aficions personals. La casa esdevé un tot acollidor, per al confort, el lleure i la intimitat dels que hi viuen.

Inauguració: dimarts 6 de novembre a les 19.30 h

Veure el fullet de l’exposició