Activitat — Fem barri, Finestres recomana

90è aniversari de la Proclamació de la II República

A partir del 13 d'abril

“Fa 90 anys, el 14 d’abril de 1931, es va proclamar la Segona República. És un dels referents històrics de la nostra democràcia actual. Conceptes com l’educació i la sanitat públiques, l’esport i la cultura popular, el feminisme, el dret a l’habitatge o el sufragi universal són fills d’aquell temps. Conceptes que avui són plenament vigents.

Valors que la ciutat de Barcelona té ben presents, avui més que mai. Això explica el lema d’enguany, “La revolució pública”, perquè de vegades les grans revolucions es troben en el que és més quotidià, més pròxim. Perquè afecten a tothom, vingui d’on vingui, treballi on treballi, pensi com pensi.” 

L’Ajuntament de Barcelona impulsa La Primavera Republicana 2021 posant en relleu els diferents espais de memòria a cada barri de la ciutat:  ‘carrers i places com a símbols de llibertat i de fraternitat, d’autèntica revolució cultural i social, on artistes, escoles de música, entitats, taules de memòria i, en definitiva, veïns i veïnes s’uniran per celebrar i reivindicar.

Aquí trobaràs el programa amb la proposta d’activitats.