Activitat — Fem barri, Finestres recomana

Primeres Jornades Catalanes de la Dona

#Feminismes

L’Arxiu Històric de la Ciutat recull i posa a l’abast de la ciutadania (en aquest web) els testimonis de diverses dones participants a les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, que van tenir lloc del 27 al 30 de maig de 1976 al paranimf de la Universitat de Barcelona. Aquestes jornades van suposar el ressorgiment del moviment feminista a Catalunya, el de la segona onada.

Amb el bagatge del pensament feminista, l’experiència de la lluita en la clandestinitat durant el règim franquista i la voluntat de millorar les condicions de vida després d’anys de dictadura, gairebé 4.000 dones, arribades de ciutats i pobles de Catalunya, es troben al Paranimf de la Universitat de Barcelona per celebrar les Jornades Catalanes de la Dona.

Vint dones que van participar tant en la preparació com en el desenvolupament de les Jornades expliquen la seva experiència i donen compte dels debats vitalment importants que s’hi produïren. I alhora, després d’aquells quatre dies de maig, també van participar en una gran diversitat de projectes feministes que es van posar en marxa arreu.

Aquí podràs veure el vídeo de presentació del web de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, maig 1976.