Activitat — Fem barri

II concurs de relats ‘Fotografies que parlen’

Foto-relats.jpg

Temps era temps que en un racó de l’Eixample el nom del qual no vull recordar hi havia un misteri amagat… Aquest podria ser el principi d’un relat amb premi! Vols participar-hi? Tria una fotografia de l’arxiu i escriu una història sobre ella. Pots guanyar una fantàstica càmera fotogràfica, un lot de llibres o la inscripció a un taller de fotografia a La Casa Elizalde!

La Casa Elizalde i la Biblioteca Sofia Barat convoquen el II concurs de relats ‘Fotografies que parlen’ amb l’objectiu de fomentar la conservació de la memòria històrica del barri de la Dreta de l’Eixample així com promoure la narració d’històries o vivències relacionades amb l’arxiu fotogràfic virtual de Finestres de la memòria. Per participar al concurs ‘Fotografies que parlen’ cal presentar un relat que prengui com a pretext una fotografia del fons fotogràfic de Finestres de la memòria. També pots incloure una fotografia pròpia perquè formi part del fons, sempre que acompleixi els requisits, que sigui anterior a l’any 1980 i dins els límits territorials de la Dreta de l’Eixample.

Pot participar-hi qualsevol persona major de 16 anys i amb un màxim de 3 relats, que siguin inèdits i que no hagin estat premiats anteriorment. Els relats han d’estar escrits en català i no poden excedir de les 1500 paraules (dos folis aproximadament). Els relats es podran lliurar entre el 27 de maig i el 21 de setembre de 2013 a través del web de Finestres de la memòria o directament al centre La Casa Elizalde o a la Biblioteca Sofia Barat.

Es premiaran els tres millors relats presentats. Es valorarà tant la qualitat narrativa dels textos com el seu interès històric, anecdòtic i vivencial.

Els premis seran:
1er premi: una càmera fotogràfica Olympus E-PL2
2on premi: un lot de llibres relacionats amb la Dreta de l’Eixample
3er premi: un curs de fotografia a La Casa Elizalde

Bases del concurs