Activitat — Fem barri, Finestres recomana

Una exposició ret homenatge al treball de la fotoperiodista Joana Biarnés

joana.jpg

Fins al 2 d'abril de 2018

Joan Biarnés és la primera fotoperiodista dona d’Espanya que va anar “a contracorrent” amb valentia en una època de pensament únic i en un ofici amb presència majoritàriament masculina. El seu llegat fotogràfic, que va des de l’esport fins al reportatge social passant per accidents i catàstrofes, mostra una etapa clau del segle XX: els anys de l’Espanya trista i empobrida del franquisme i els inicis de la democràcia, amb aspiracions de llibertat i obertura d’una societat que recuperava la il·lusió.

Joana Biarnés també va saber utilitzar el seu enginy i empatia per connectar amb la faràndula de l’època: va guiar a Serrat en els seus primers passos per Madrid, va fotografiar a Raphael en les seves gires, va acompanyar a Massiel a comprar el vestit per al festival d’Eurovisió i va aconseguir fotografiar els Beatles al seu hotel de Barcelona.

El Palau Robert inaugura aquest dijous 26 d’octubre a les 19h l’exposició ‘Joana Biarnés. A contracorrent’, comissariada pel fotògraf Chema Conesa i produïda per la promotora cultural La Fábrica amb el suport de la Fundació Photographic Social Vision.

S’hi podran veure una selecció de 90 fotografies del seu ampli arxiu fotogràfic que mostren l’Espanya de la postguerra civil amb posicions immobilistes i terriblement masculinitzades. Les fotografies corresponen a l’època en què Joana Biarnés va treballar al diari de tarda “Pueblo”, des del 1963 fins al 1973. L’exposició es podrà visitar fins al 2 d’abril de 2018.