Activitat — Fem barri

Una mirada al passat i al present en l’educació a la Dreta de l’Eixample

_MG_5513.jpg

En el marc del 125è aniversari del Col•legi Sagrat Cor-Diputació, La Casa Elizalde i el projecte Finestres de la Memòria han programat una exposició i també un seguit d’activitats complementàries per reflexionar sobre l’educació, la memòria històrica i el futur de l’ensenyament en el marc de la Dreta de l’Eixample.
L’antiga directora del Col•legi Sagrat Cor-Diputació, Teresa Iribarren, va agrair la col•laboració de la institució cultural i va lloar la mostra en que es poden veure fotografies dels anys 40 i 50 que retraten, entre altres, com eren les aules, la vida a l’escola, la rutina de les nenes, els materials pedagògics que s’usaven, l’esport com a eina d’interacció social i les diversions i celebracions típiques de l’època.

En el marc de la inauguració de la mostra, ahir al vespre, també es van entregar els premis del Segon Concurs de Relats Fotografies que parlen de Finestres de la Memòria. Els premiats, Sergi Ausiro amb Dragons, Carme Castro amb Records i Glòria Olivella amb Que ve el tren! van llegir fragments de les obres que rememoraven possibles escenes antigues de la Dreta de l’Eixample.

El concurs Fotografies que parlen té com a objectiu fomentar la memòria històrica de la Dreta de l’Eixample a través de la narració d’històries relacionades amb l’arxiu fotogràfic de Finestres de la memòria. Enguany s’ha celebrat la segona edició, convocada per La Casa Elizalde i la Biblioteca Sofia Barat